U16 Euroliga ismertetése

U 16 EUROLIGA

HELYZETÉRTÉKELÉS:

12-14 éves korra a sikeresebb judokák esetében már több éves szakmai munka áll a háttérben. A Héraklész Program innen indul, s támogatja a legjobbakat. Ám egy-egy súlycsoportban ott vannak azok is, akik versenyben voltak ezért a megtisztelő címért, lehetőségért és „lemaradtak” róla.

Az ifjúsági korosztályba felkerülő serdülők többsége nem sok sikerélményben részesül (főleg a nemzetközi mezőnyben) az első esztendőben. Ebben az időszakban egyébként is nagy a lemorzsolódás az iskolaváltásoknak, biológiai folyamatok által kiváltott változásoknak köszönhetően.

FELADAT:

Igyekezni kell megtartani, a lehető legtöbb judokát ebből a korosztályból (is), hiszen a „nagy számok” törvénye működik.

Számukra is egy jó lehetőség lehet a program, hiszen szervezett formában biztosít versenyzési lehetőségeket, s ez évtől akár edzőtáborozási alkalmakat is.

MŰKÖDÉSE:

A rendszer már több éve működő versenyeket épített be a programba, s a későbbiekben is-amennyiben bővül a rendezők sora, csakis már „kipróbált” rendezvények lehetnek részesei.

Korosztályok: 2003, 2002, 2001

Pontozás:

I. hely   – 7 pont

II. hely – 5 pont

III. hely – 4 pont

IV. hely – 3 pont

V. hely – 2 pont

 

DÍJAZOTTAK:

A judokák csak a második pontszerző versenyük után jelennek meg a rangsorban: vagyis a sorozat végén csak az lehet díjazott, aki – legalább- két versenyen az első öt helyezés valamelyikén végzett. A rangsor felállítása súlycsoportoktól függetlenül az összpontszám alapján történik, nemenként (vagyis egy súlycsoportból, akár 2-3 versenyző is bekerülhet egy-egy fokozatba ).

Lányok: 7 fő – arany fokozat, 4 fő – ezüst fokozat, 4 fő – bronz fokozat

Fiúk: 10 fő – arany fokozat, 5 fő – ezüst fokozat, 5 fő – bronz fokozat

 

 

További információ: Katona Pál +36-30-413-7428